Volg Michiko: Social Media LinkedIn icon Facebook icon

Shiatsu

Van oorsprong is Shiatsu een Oosterse massagetechniek waarbij de aanraking centraal staat. Shiatsu is op Chinese Geneeskunde gebaseerd. Het gaat hierbij om de principes van ‘yin en yang’ en de 5 elementen vuur, aarde metaal, water en hout die ons leren dat alles altijd in verandering is en onderling afhankelijk.

De ‘Chi’, ofwel levensenergie is daarbij een belangrijk begrip. Traditioneel wordt in het oosten alles gezien als een vorm van energie. Als onze levensenergie vrij kan stromen voelen we ons fit en gezond. Daar waar ze stagneert voelen we pijn, spanning, vermoeidheid enz.

Het ontvangen van Shiatsu kan ons helpen bij het herstellen van een meer natuurlijke balans. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’ en door het geven van druk op de meridianen (energiebanen) in het lichaam wordt de energiedoorstroming gestimuleerd. Stagnaties worden zo mogelijk opgeheven en afvalstoffen sneller afgevoerd.

Door de masseur kan er o.a. druk uitgeoefend worden met de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen en voeten. De druk varieert naar gelang de behoefte van de ontvanger. Naast stabiele druk worden bewegende, knedende en strekkende handgrepen gebruikt. Het doen van ontspannings- en gezondheidsoefeningen is tevens een mogelijkheid. Meestal wordt er door de kleding heen gewerkt, op een speciale massagemat op de vloer of op een massagestoel.

Het ontvangen van Shiatsu stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Een behandeling kan ons ontspannen, misschien ook activeren en met beide voeten op de grond zetten. De aanraking kan ons iets leren over onszelf, en zo bijdragen aan meer zelfbewustzijn.

In 2006 heb ik bij Jaana Siltasalmi van ‘Shiatsu-in Bedrijf’ de opleiding tot Shiatsu- en bedrijfsmasseur afgerond. In mijn eigen praktijk geef ik Shiatsu massages op de mat en stoelmassages.

Shiatsu

Actueel 20-07-2017 Tai Chi Tao in het park, kadobon en strippenkaart

Tai Chi in het park, kadobon en strippenkaart met 20% korting

Lees meer...


Reacties

Michiko ontvangt regelmatig leuke en spontane reacties. Tijdens massages of naar aanleiding van Tai Chi lessen.

Lees de reacties ...